Ez egy 25 évvel ezelőtt általam barkácsolt rádió
(valamikor rég nem csak szétszedtem, de össze is raktam dolgokat)

Olyan amilyen, de akkor is az enyém! Az előlap tulajdonképpen nem is olyan rossz. Valami kapcsoló, meg a közép-hangszínszabályozó gombja az mondjuk hiányzik. Majd később meglátjuk, hogy nem is voltak beépítve. Nem is nagyon férne el a potméter a hangszórótól. Gondolom az előlap tervezésénél nem volt a hangszóró bekalkulálva.
A hátlapon látszik, hogy valamikor előlap volt. Méghozzá valamiféle jelgenerátor lehetett. Mintha láttam is volna valamerre a paneljét a legutóbbi lomtalanításkor. Ha egyszer előkerül, majd be is szúrom ide a linkjét.
Hoppá! A hangszóró hogy beugrott alulra? Máshol persze nem is fért volna el. Védőrács meg az ablakba... Ellenben a hangszóró szerencsétlen elhelyezéséhez képest meglepően jó hangja van.
Itt látható a doboz lelke, a tunerkocka. Egy megmakkant autórádióból termeltem ki. Igazándiból erre épült az egész project, ugyanis varicap diódás hangolású tunerkockát kényelmetlen házilag összehozni.
Ez a tápegység, az ő lengőszerelt fizikai mivoltában. A célnak persze tökéletesen megfelel, ellenben az érintésvédelmi előírásoknak már nem annyira.
A tolópotméterekre épített hangszínszabályozó. Jófajta potik ezek, még mindig nem recsegnek! Még mindig nem állt be bennük a zsír.
Néhány pótlólag beépített alkatrész a tunerkocka tetején. Az az igazság, hogy jó dolog modulokból építkezni. Tulajdonképpen csak össze kell huzalozni a paneleket, no meg kell még hozzá néhány járulékos alkatrész. A végeredmény pedig ilyen kultúrált disznóól lesz.
Íme a hátlapi antenna csatlakozó, a néhai feliratokba fúródva. Azért egy kis csiszolóvásznat nyomhattam volna neki. Szóval -mint az látható- nem vagyok egy nagy dizájner...
Ez egy különösen nagyon ronda dolog. A kék és barna színű kábelen a 230 volt futkározik. A hátamon meg a hideg. Ráadásul a programválasztó AFC kapcsolórészére van forrasztva. Mondjuk még bírja a kontaktus az átvitt áramot, de ez akkor is egy csúnya megoldás!
Ez egy másik gonosz részlet. A képen a hálózati kábel tehermentesítése látszik. Nem egy életbiztosítás...
Adtam a stabilizátor kockának hővezető pasztát. Ahogy a nagykönyvben le van írva! Hűtőborda az mondjuk nincs, de tökéletességemről szó sem volt.
Áttekintőkép a dobozban fellelhető káoszról. Az összevisszaságot, és az átgondolatlanságot is lehet jól csinálni.
Ááá... Csak magyarázom a bizonyítványom. Mikor mástól látok ilyet, hát megmosolygom. Tegyetek így ti is.
Ha nem látom, letagadtam volna. Nem derengett, hogy valaha is építettem volna TBA810-el végfokot. De hát itt van rá az élő példa. Hűtőborda persze sehol...
Sej a régi árak...
Ennyibe került egy Tesla hangszóró a 80-as években.
Látszik, hogy néhányszor sajnos már belenyúltam a membránba. No meg az is látszik, hogy a fémmunkával kapcsolatban is küszködtem némi kihívással. No nem mintha azóta valami sokat fejlődtem volna...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...