Autóba való rádiósmagnó
(meglehet, hogy inkább a kukába való)

A cím kissé csalóka, mert meglehet, hogy nem is autóba való. Az alcím azonban már jobban közelít, mert inkább a kukába való. Vagy onnan származik.
Full stereo...
Ilyen rádiókat régen az Ofotért árult. Mindössze néhányszáz forintért adták hangszórókkal együtt. Rá volt írva a dobozra, hogy műszaki hibás. Persze kutya baja sem volt a masináknak! Mindössze azért volt hibásnak megjelölve, hogy ne lehessen visszavinni garanciába. Jobbra és lent az a paca (ami a gombon látható) az bizony ragasztó. Mármint ezt a gombot nem nagyon lehetett megnyomni, hiszen konkrétan bele volt ragasztva az előlapba.
Valaki mégiscsak megpróbálta megnyomni a gombot. Sikerült is neki, mint azt a mellékelt ábra mutatja. Az a PRGM felirat, csak azt tudnám feledni... Egy chip-es analóg rádió van a dobozban. Tehát programozási lehetőségről szó sincs! Amúgy ez a gomb az oda vissza pörgető gomb helyére van beragasztva. Azt hiszem, hogy nem is utalok többet a magnó mechanikájának technikai tudására.
Ez bizony egy horpadás. Van a dobozon több is. Valószínűleg valaki megtaposta a rádiót. Meg tudom érteni az illető döntését. Bár nem lehet megállapítani, hogy a tönkremenetel előttről, vagy utánról származik-e a sérülés, de én a magam részéről az utánra szavazok.
Kicsike rozsda is marja már a keretet.

Ha valaki érti mi van ideírva, ne tartsa vissza magát. Vajon kinek szólhat ez az üzenet a kazettaajtó hátulján? És igen! Egyszer minden kiteljesedik. A hiányzó dolgok megkerülnek, a hiányosak kiegészülnek. A felirat jelentése a következő: Nem tudom vajon azt akarod, hogy maradjak, vagy menjek

Köszönet a fordításért Janónak!

Először azt hittem, hogy ez valami szerves része a konstrukciónak. Talán valami egészen különleges alkatrész lehet. Persze nem. Ez csak a kimeneti kondenzátor. Gondolom akkor halt meg a TDA2002-es végfok IC, mikor ez a kondi felrobbant, majd átment rövidzárba.
Gyönyörű a fej. Látszik, hogy sosem volt használva. Én sem szívesen tennék kazettát ebbe a magnóba. A fejmagot elnézve ez egy mono fej.
Most írjak még valamit a "Full Stereo" feliratról? A balra elmenő szürke és zöld vezeték a jobb, illetve a bal hangszórókimenet. A lefelé tartó sötét kábel pedig a mono végfokozat felé halad.
De akkor mi a t*kömet művelhet a középső "bal" azaz balance feliratú gomb az előlapon? Vagy a "bal" az nem balance akar lenni, hanem a tulajdonosra utal aki pénzt adott ezért? Mármint "bal" mint balf*sz?
Sztereo mono átkapcsoló. Mindjárt ki is derítem mit csinál. Persze nem volt egy bonyolult nyomozási feladat. Semmit. Azaz mégis. Ki be kapcsolgatja a kijelzőn az "st" feliratot.
Ez a piros drót meg csak itt lóg. Miután visszaforrasztottam a helyére, szépen beindult a rádió. Persze nem szól, hiszen a végfok IC ki van lyukadva. Persze pótolható, csak ugye minek? Egy ilyen vacakkal fel lehet dobni egy lepukkadt csöves rádiót, akkor megéri beletenni egy új IC-t, de különben...
A lényeg a lényeg, ezért a szépkiállású frekvenciamérőért vettem meg a rádiót. 500 forintot kért érte az eladó. Persze csak 200-at adtam. Egyesek szerint kegyetlen vagyok...
A kép a magnófejre menő vezetékeket ábrázolja. Már azt a 10 centis árnyékolt kábelt is megspórolják. Persze ha ez lenne a konstrukció legnagyobb hiányossága...
Ez a frekvenciamérő panelja. Kár, hogy úgy össze van kombinálva az előlappal. Majd jól lefűrészelem a felesleges részeket.
PIEONEAR
Hogy oda ne rohanjak...
A "800 Watts" teljesítménytől az egész rádió elolvadna!
A lényeg, hogy a kijelző kultúráltan néz ki. Volt egy ilyen rádió a piacon, mégpedig kisméretű zöld kijelzővel. 2000 mondta az eladó. Hö hö hö kuncogtam. 200 mondtam szemtelenül. Hö hö hö mondta az eladó.
Kár, hogy csak 3,5 digites, így nem jó rövidhullámra. Majd csinálok belőle valamit, de az egy másik project. Majd belinkelem ide, ha esetleg elkészült.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...