Autóriasztó
(egy fekete dobozzal kevesebb)

Néha annyi érdekes dolog van a piacon, hogy legszívesebben hazahordanám az egészet. Sajnos néha meg is teszem... Így került hozzám ez az autóriasztó is. Autóm nem lévén, mit ne mondjak, igen nagy szükségem van rá.
Ezzel a kapcsolóval lehet kiválasztani, hogy kit szeretnék, Szirént vagy Albertet. Vagy esetleg mindkettőt. Kinek kinek szexuális beállítottsága szerint.
Távirányító ellenőrzésű jármű biztonsági rendszer
A piros gomb alá az van írva: oldal
Ha megnyomjuk, akkor átfordítja az egész alvó kamiont a másik oldalára, nehogy elzsibbadjon. Vagy a mellettünk elhaladó sportkocsiból a csinos lányt hamisított szakszervezeti kiutalás alapján átülteti a mi oldalunkra.
Hörcsög ez a doboz ha mondom! Az autóban található összes drótvéget ezentúl ide kell bekötni.
Ez a kép meg hogy került ide? Elárulom. Pontosan úgy, mint a fekete doboz az alkatrészes műanyag tároló tetejére. Egyszerűen ideraktam. Én már csak így szoktam... Ez sajnos meg is látszik a környezetemen.
Oldalról olyan mint egy CB rádió. Biztosan volt hozzá egy "u" alakú beépítő keret, két nagy csavarral. CB esetében értem a dolgot, azt ki lehet venni a kocsiból és be lehet vinni a szobába. De egy riasztónak minek ilyen mobil felfüggesztés?
4 Wattal nyomatja, csak nem írja, hogy milyen frekvencián.
Hátulnézet. A kép (mint ahogy én is) nem túl értelmes...
Nincs külön antennája a riasztónak. Az autórádióval közösen használják a kocsi antennáját. Mint a feliratokból látszik, sorba kell kötni a két eszközt.
Az általam eddig megismert autóvillamossági szakemberek döntő többsége ennél a résznél taposná össze a jambósapkáját.
Azt ugyanis mind tudja (hja kérem a tapasztalat), hogy ami nem kettes drótban folytatódik a dobozon belül, az sajnos próbálgatás közben biztosan el fog olvadni.
Úgy látom, hogy beleborult az alkatrészes doboz.
A kis kapcsolókkal azt lehet beállítani...
Haggyámá! Tudja a t*k*m mit lehet velük beállítani...
Ez a készülék agya.
Neki legalább van.
Aranyos picike relé mögül kandikál ki egy dióda. Hiába is leskelődik, úgy sem tud onnan kijönni, hiszen bele van forrasztva a lába a panelba. Szerencsétlen alkatrészek... Mennyi láb, és sehol egy lépés! A jobbra toporgó kékruhás tekercsnek még a feje is oda van rögzítve kátrányos ragaccsal. Ha elektromos szempontból nem is a földhöz, de hűtőbordához ragadt.
A TIP32A típusú tranzisztor házasságot kötött a C47 pozíciószámú kondenzátorral. Vajon milyenek leszek a gyerekek? FET?
Azonnal jelentkezzen nálam egy rövidzárba égett diódáért, aki fotózott már RF végfokozatot ennyire hülye szögből!
Mert ugye normálisan így néz ki, csak így nem annyira érdekes.
Ha nem fér el a főpanelen az összes alkatrész, akkor jönnek az ilyen kis segédpanelek. Illetve a komolyabb részleteket pontosan kidolgozva külön panelen építjük meg. Pontosan ezt a magyarázatot szokták adni a konstruktőrök, mikor utólag jut eszükbe a kapcsolási rajz másik fele.
A kapcsolók hátulnézetből. Semmi érdekes. Dehogy nincs itt érdekes! Nézzük csak meg ezt a kapcsolót (illetve nyomógombot) közelebbről. Lapozzá máá a következő képre, mee megdobállak poshadt krumlivaa!
Bármely elektronikai alkatrészeket árusító boltban lehet kapni piros nyomógombot. Sőt! Külön piros nyomógomb gyártó cégek is vannak, akik piros nyomógomb gyártó gépsorokon állítják elő ezt a nélkülözhetetlen eszközt. Ez viszont egy egyedi alkatrészekből összeállított különleges nyomógomb. A főpanelből kis segédpanel nő ki, erre van felforrasztva a tulajdonképpeni nyomógomb. Ezt a gombot egy egyedi mechanikán keresztül nyomja meg maga a piros gomb. Jelentkezzen egy bezajosodott OC1072-es tranyóért, aki nem tudja a helyzetet tovább bonyolítani.
Ez a szerkezet így ebben a formában -vagyis a másik fele, a vevő nélkül- teljesen használhatatlan. Mit lehetne belőle eszkábálni? Talán egy URH sávú 4 Wattos adót. De hát kell ez nekem? Pont annyira kell, mint rádiózavar bemérő kocsi az ablakom alá! Szépen beteszem a riasztót ahová való, azaz a szemétbe.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...