Újabb LED-es elemlámpák
(kollégák mindig kérnek valamit, én meg hozok a piacról ami akad)

Ezekről a lámpákról lesz szó. A balra látható sátorlámpát már korábban bemutattam. Az asztali lámpák meg majdnem egyformák, csak egyiknek így másiknak úgy áll a feje.
Pici kerek lámpa. Olyan hat centi átmérőjű lehet. Háromszáz forint az ára, ennyit mindenképpen megér!
Három vékony ceruza elem hajtja. A hátoldalán öntapadós rész van, ennélfogva fel lehet ragasztani a lámpát. Bekapcsolni a LED-ek előtti plexi megnyomásával lehet. Nagyszerű gardrób szekrénybe, lépcső alatti lyukba, sötét polc alá, ágyneműtartóba, szerszámosládába, etc. etc.
A felragasztott hátlapra rá lehet tekerni a lámpát, meg ugye le is lehet róla tekerni, így lehet elemet cserélni benne. Persze erőltetni nem szabad, mint a képen látható, mert akkor gyorsan elhagyja magát az anyag.
Meglepően jól világít a három LED. Én speciel hangulatfénynek használom a fürdőszobában, ha mondjuk éjjel úszni támad kedvem egy órácskát.
Ez egy 1 LED-es lámpa. Háromszáz forint az ára. Ennyit mindenképpen megér. Kollégák szeretik, nem tudok belőle eleget hozni.
Ennyi darabra bontható. Persze ez nem igaz, de most nem szedem széjjelebb. Ha nem világít, akkor általában valami kontakthibája van. Néha "érdekes" megoldások vannak ezekben a lámpákban. Például "ezt komolyan gondolták" kategóriájú kontaktusok.
Asztali lámpa. Jó ez a szürke háttér (köszönet Bakos Pistinek a DVD tetejéért), csak meg kell tanulnom rajta rendesen fényképezni. Na jó, úgy egyáltalán meg kellene tanulnom fényképezni...
Ez van a flexibilis cső végén. Jól világít, éjszaka pont elég a fénye, hogy ne legyen sötétben az asztal, megtaláljuk a billentyűket, és persze a sörös dobozt se lökjük fel.
Ezen a krumpli talpon áll. Szerintem kell bele önteni valamit nehezéknek. A gipsz pont megfelelőnek látszik. Szóval könnyen felborul, lehetett volna a talp szélesebb laposabb is.
Van benne némi nehezék három ceruza elem formájában, de ez kevés. Ha kiönteném ólommal az elemek helyét, akkor stabilabban állna. Áramot meg lehetne neki adni például egy USB kábelről. Vagy akár a billentyűzetre is rá lehetne applikálni és akkor a talp sem kell.
Darabokban. Nincs benne semmi érdekes, mint az már az elemlámpák esetében megszokott.
A kapcsoló. Szétszedve nem túl bizalomgerjesztő. Van még hová fejlődni ezen a téren a kínai iparnak. Attól hogy valami a bóvli kategóriába tartozik, attól még nem kell két nap múlva szétesnie!
Stekklámpa. Íme egy  szép oldalfotó, hogy elváljon a környezettől. A fejét lehet forgatni lefelé, és felfelé irányba is. Közben kattog, vagyis racsnis.
Éjszakai kerékcserénél áldás egy ilyen lámpa! Legény a talpán, és a kihajtható kampónál fogva fel is lehet akasztani.
Itt kell bekapcsolni. Ez a lámpa 1.600, a három sor LED-es pedig 1.700 forintba kerül. A három sor LED-es lámpa kapcsolója kikapcs, egy sor, három sor funkciójú. Ez a lámpa tápegységről is üzemel, de akkor ugye elveszítjük a szabad mozgás lehetőségét.
Teleptartó fedél nélkül. Ez a lámpa világítani fog egy darabig az biztos, köszönhető a három góliát elemnek. (vagy akkumulátornak) Érdekesen állnak a teleptartó rugói, pont fordítva mint ahogy a világ többi részén szokás. Ezek a kínaiak vagy tudnak valamit, vagy csak valaki elnézte a tervrajzot. Négy kis szöszös gumilába is van a lámpának, bár ez terepen lényegtelen egy tulajdonság...
Szép ez a két sor LED a csilivili foncsorban. A design tényleg rendben van. Jó a fogása a gumimarkolatnak. Még a lámpa alsó buci része is le van gumírozva, bár ennek nem találtam különösebb értelmét. Valamint nem utolsó sorban komolyan jól világít, beszórja fényével az egész asztalt.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...