LCD sztereó térlátó szemüveg
(egyel kevesebb lom)

Valami egy vagy két százasomba került. Csak azért vettem meg, mert kíváncsi voltam mi van benne, és hogyan működik. Kicsit sántít a kíváncsiság említése, hiszen mintegy öt éve vásároltam meg ezt a vackot. Szóval nem kapkodom el a dolgokat. Most is csak azért, mert kérték. Tőlem el lett volna a polcon még évekig. Persze a hiánya sem fog zavarni, azonnal teszek valami más szintén igen fontos hasznos dolgot a helyére...
Ez a csatlakozója. Bele kell dugni a videókártyába. Persze csak abba lehet, amelyiknek van hozzávaló csatlakozója. Ez speciel ASUS kártyához illik. Onnan vagyok ilyen okos, hogy rá van írva.
Végletesen borzasztó! Ne is nézzétek, mert undorító! Valami rettenetes! Iszonyatosan néz ki! Valósággal rémísztő! Valljuk be, hogy egyszerűen ocsmány! Ezt már aztán igazán büntetni kéne!
És akkor a szemüvegről még nem is beszéltem!
Apró probléma van ezzel a szemüveggel. Mégpedig az, hogy mit kezdjenek vele az amúgy is szemüvegesek! Én közelre elég rosszul látok, monitorhoz is kell a szemüveg, ez meg nulla dioptriás! Nem sokat látok vele, azt sem tudom merre vagyok... Két szemüveg meg nem fér egy fejre! De ha mondjuk két fejem lenne? Jó, menjünk vissza a technikai részekhez. Alapesetben át lehet rajta látni, tehát ha nem kap feszültséget, akkor átlátszó mind a két oldal.
A bal oldalnak adtam 9 voltot.
A jobb oldalnak adtam 9 voltot.
Mindkét oldalnak adtam 9 voltot.
Majd átadtam az elemet a kisvödörnek, mert minden volt benne csak 9 volt nem!
Mit ne mondjak, nagyon izgalmas ez a szemüveg... Felváltva látunk a jobb és a bal szemünkkel, miközben a kép is a megfelelő ütemben váltakozik a monitoron, azaz éppen megfelelő mértékben eltérő tartalmú, így alakul ki a térlátás. Tudtam, hogy így működik. Vajon minek kellett volna történnie, hogy meglepődjek?
Itt kell beledöfni a csavarhúzót. Illetve nem kell, de nem is én lennék ha nem szedném szét! Márpedig itt én vagyok!
Gondoltam hátha van benne valami. Reménykedtem. Valami vezérlő elektronika vagy néhány gyémánt, vagy legalább egy mérges kismanó... De persze tudtam hogy nincs benne semmi. Teljesen le vagyok törve! Most kénytelen leszek szétszedni valami meglepőt! De én már nem lepődök meg semmin...
A bejövő három szál drót közvetlenül az LCD modulok lábaira van forrasztva. Az LCD modul lába két kis fém rugós érintkező, ami rá van ragasztva az üveglapra.
Mi a szart lehet kezdeni egy ilyen LCD modullal? A háromdimenziós szemüvegen kívül mire jó, ha hol át lehet látni az üvegen, hol meg nem. Például orosz rulett motorosoknak. Ha egyszerre kapcsolja ki a látást a két véletlenszám-generátor, akkor annyi.
Középen kettévágtam a drótokat. Így már kényelmesen elfér a két LCD lapocska egy gyufásdobozban. A gyufásdobozt meg majd jól elteszem valahova. Mégse foglal annyi helyet mint az egész szemüveg!
Hmm... Például... Esetleg... Vagy... Mi lenne... És ha... Mondjuk... Lófausztusz! Kivágom a szemétbe és kész! Végül megúszta a szemetesbe kerülést, valaki elkérte, én meg boldogan odaadtam.
Hát már megint szert tettem egy darab drótra! Egyszer erőt veszek magamon, és kivágom az egész gyűjteményem! De gyenge jellem vagyok, beteszem a többi közé... Van még itt néhány doboz, amit a megtartandó maradékoknak vettem, de ebben a szemüvegben nem igazán volt semmi, nem nagyon volt mit megtartanom belőle.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...